Skladnik: ser zółty

Faszerowana kalarepa

Faszerowana kalarepa

Kalarepa faszerowana mięsem drobiowymFaszerowana kalarepa to świetny pomysł na letni obiad albo kolację. Delikatną w smaku kalarepę połączyłam z mocniej przyprawionym mięsem drobiowym i pastą pomidorową. Danie znakomicie smakuje podane z ryżem albo ze świeżym pieczywem. Wydrążony środek kalarepy możesz wykorzystać potem do sałatki z kaszą gryczaną i tuńczykiem klik. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Pasztet z jajek i kaszy jaglanej

Pasztet z jajek i kaszy jaglanej

Pasztet z jajek i kaszy jaglanejWspaniały wegetariański pasztet z jajek, pieczarek i kaszy jaglanej. Idealny dodatek do pieczywa, jako przystawka na imprezy, święta. Delikatny i aromatyczny. Smakuje wyśmienicie! Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Sałatka wiosenna z rzodkiewką

Sałatka wiosenna z rzodkiewką

Sałatka wiosenna z rzodkiewkąCzas przywitać wiosnę również na talerzu! Zapraszam na pyszną i lekką sałatkę warstwową z chrupiącą mieszanką sałat, papryką, kurczakiem, żółtym serem, jajkami i rzodkiewką. Sałatka jest szybka w przygotowaniu, sycąca i pełna witamin. Idealna na wiosenną kolację czy przekąskę. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Placuszki z kukurydzą, kurczakiem i cukinią

Placuszki z kukurydzą, kurczakiem i cukinią

Placuszki z kukurydzą, kurczakiem i cukiniąTe placuszki są genialne! Wyjątkowo smaczne, delikatne, aromatyczne, sycące i szybkie w przygotowaniu. W dodatku są niskotłuszczowe, ponieważ podsmażane krótko na patelni na minimalnej ilości tłuszczu a potem dopiekane w piekarniku. Doskonałe na obiad i na kolację. Dobrze smakują również na zimno, więc nadają się do lunchboxa czy na piknik. Koniecznie wypróbuj, na pewno nie pożałujesz. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Pieczarki nadziewane warzywami i fasolą

Pieczarki nadziewane warzywami i fasolą

Pieczarki nadziewane warzywami i fasolą czarne oczkoPieczarki nadziewane warzywami i fasolą to świetny pomysł na obiad czy na kolację. Powiem nieskromnie, że skomponowałam fenomenalny farsz, dzięki czemu pieczarki smakują tak wyśmienicie. Z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia. Bardzo polecam wypróbować mój przepis!

Read More Read More

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Dzisiaj kolejna propozycja na dość szybkie i ciekawe danie. Kotleciki z siekanej piersi kurczaka rewelacyjnie sprawdzą się jako składnik dania obiadowego czy też jako dodatek do kanapki. Są delikatne i mięciutkie. U mnie wystąpiły w towarzystwie ryżu jaśminowego i kiszonej kapusty. Pycha! Masz ochotę? Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Roladki_schabowe_2

Świetny pomysł na wykorzystanie kotletów wieprzowych w innej wersji niż tradycyjnej. Soczyste roladki schabowe najlepiej smakują z ryżem i kiszonym ogórkiem. Idealne na obiad, kolację czy gorącą przystawkę. 

Read More Read More

Papryka faszerowana ryżem i soczewicą

Papryka faszerowana ryżem i soczewicą

Papryka_faszerowana_ryzem_i_soczewica_3

Papryka faszerowana to świetny pomysł na ciekawy obiad lub gorącą przystawkę. Prosta w przygotowaniu, bardzo zdrowa i bogata w witaminę C. Warto wiedzieć, że papryka należy do nielicznych warzyw, które zachowują swoje zdrowotne właściwości nawet pod wpływem duszenia i pieczenia. Wariacji na temat faszerowanej papryki jest wiele. Jako nadzienie najczęściej używane jest mięso mielone. Ja jednak chciałabym przedstawić nieco inną propozycję ale równie smaczną – wegetariańską. Bazą mojego farszu jest ryż i soczewica czerwona. Zapraszam do przepisu. 

Read More Read More

Zapiekanka ziemniaczana z indykiem i warzywami

Zapiekanka ziemniaczana z indykiem i warzywami

Zapiekanka_ziemniaczana_z_indykiem_i_warzywami_1

Kolejny świetny pomysł na obiad – zapiekanka ziemniaczana z indykiem i warzywami. I nie potrzebujesz śmietany tak często używanej w tego typu daniach. Ziemniaki same w sobie – wbrew pozorom – posiadają niewiele kalorii, dopiero w towarzystwie ciężkich sosów, śmietany i tłuszczów zamieniają się w bombę kaloryczną.

Read More Read More