Skladnik: kolendra

Pierś z kaczki po syczuańsku

Pierś z kaczki po syczuańsku

Kaczka po syczuańskuPrzepyszna soczysta pierś z kaczki w marynacie z mocnym akcentem pieprzu syczuańskiego. Najlepiej smakuje z ryżem i warzywami. Ja nieszablonowo połączyłam ją również z kiszoną kapustą z jałowcem i kiełkami pora. Pycha! Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Delikatne kotleciki z siekanej piersi kurczaka

Dzisiaj kolejna propozycja na dość szybkie i ciekawe danie. Kotleciki z siekanej piersi kurczaka rewelacyjnie sprawdzą się jako składnik dania obiadowego czy też jako dodatek do kanapki. Są delikatne i mięciutkie. U mnie wystąpiły w towarzystwie ryżu jaśminowego i kiszonej kapusty. Pycha! Masz ochotę? Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Kurczak z warzywami po chińsku

Kurczak z warzywami po chińsku

Kurczak z warzywami po chinsku

Pyszny, sycący i szybki w przygotowaniu obiad. Bogaty w warzywa, tylko naturalne przyprawy, z minimalną ilością tłuszczu i bez zagęstników (mąki). Danie serwujcie z ryżem ugotowanym na sypko – białym lub brązowym (w zdrowszej wersji). Zapraszam do przepisu!

Read More Read More