Skladnik: imbir świeży

Zupa w stylu tajskim z kalafiorem i tofu

Zupa w stylu tajskim z kalafiorem i tofu

Zupa w stylu tajskim z kalafiorem i tofuMoja dzisiejsza propozycja obiadowa to zupa wegetariańska w stylu tajskim, z młodym, delikatnym kalafiorem, zielonymi liśćmi młodej kapusty, marchewką, szpinakiem i tofu. Świetny wybór jeśli szukacie przepisu na egzotyczny i lekki obiad. Polecam!

Read More Read More

Pstrąg z kiszoną kapustą w mleczku kokosowym i curry

Pstrąg z kiszoną kapustą w mleczku kokosowym i curry

Pstrąg z kiszoną kapustą w mleczku kokosowym i curryGwarantuję, że smaki dzisiejszej potrawy będą dla Was niezapomnianym kulinarnym przeżyciem! To jest po prostu pyszne! Kiszona kapusta w mleczku kokosowym i curry to jest mój absolutny HIT! Właściwie to taka kapusta mogłaby stać się nawet nowoczesnym bigosem i stanowić samodzielne danie. Ale dziś postanowiłam połączyć ją z pieczonym, soczystym pstrągiem w kolendrze i ryżem basmati. Bardzo, bardzo polecam wypróbować to połączenie smaków! Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Zupa z krewetkami, tofu i szpinakiem

Zupa z krewetkami, tofu i szpinakiem

Zupa z krewetkami, tofu i szpinakiem, w stylu tajskimUwielbiam wszystkie zupy z stylu tajskim. Dlatego dzisiaj kolejna propozycja szybkiej i bardzo smacznej zupki. Tym razem z tofu, krewetkami i szpinakiem, w towarzystwie makaronu ryżowego. Przyprawy, takie jak imbir, chili i pieprz z pewnością pozwolą rozgrzać organizm podczas okresu mrozów. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Gulasz z dynią piżmową i ciecierzycą

Gulasz z dynią piżmową i ciecierzycą

Gulasz z dynią piżmową i ciecierzycą w ostrym sosie pomidorowymWegetariański, pyszny i sycący gulasz na bazie dyni piżmowej, papryki i ciecierzycy w ostrym sosie pomidorowym. Całość podkreślona wyrazistym smakiem świeżej kolendry i pietruszki. Idealna propozycja na rozgrzewający obiad, zwłaszcza zimową porą. Dynia piżmowa to – obok hokkaido – mój faworyt spośród wszystkich gatunków dyni. Jest smaczna, pięknie pachnie, bardzo dobrze się przechowuje, ma dużo miąższu a mało pestek. Jej orzechowo-maślany smak doskonale komponuje się z ciecierzycą i pomidorami a gruby, zwarty miąższ nie rozgotowuje się. Zapraszam na pyszny gulasz!

Read More Read More

Makaron z grzybami

Makaron z grzybami

Makaron z grzybami i kapustą pak choiZapraszam na szybkie danie wegetariańskie. Makaron z grzybami, marchewką i kapustą pak choi, z delikatnym aromatem pieprzu syczuańskiego. Proste i szybkie w przygotowaniu danie a jakie smaczne!

Read More Read More

Zupa z tofu i kapustą Pak Choi

Zupa z tofu i kapustą Pak Choi

Zupa z tofu, kapustą Pak Choi i makaronem ryżowymMacie ochotę na lekkie, wegetariańskie ale jednocześnie pożywne i rozgrzewające danie? Wystarczy tylko 25 minut aby wyczarować przepyszną zupę tajską ze smacznymi liśćmi kapusty Pak Choi i złocistymi kostkami tofu. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżem

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżem

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżemTo jest jedna z moich ulubionych past do chleba! Zdrowa, wegetariańska, sporządzona z duszonych warzyw i ryżu.  Niezwykle aromatyczna, lekka i przepyszna. Bardzo prosta w przygotowaniu. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Krem z dyni z kiełkami Stir-Fry

Krem z dyni z kiełkami Stir-Fry

Krem z dyni z kiełkami Stir Fry

Zupa krem z dyni to jedno z tych dań, których nie może zabraknąć jesienią. Dodatek imbiru, kiełków i papryki zdecydowanie poprawia smak oraz zapach potrawy. Zapraszam na aromatyczną i rozgrzewającą zupę dyniową.

Read More Read More

Sezamowe krewetki z zielonymi warzywami

Sezamowe krewetki z zielonymi warzywami

Sezamowe krewetki z zielonymi warzywami

Moja ulubiona kategoria – obiad w 30 minut. Tym razem w stylu chińskim – krewetki z cukinią, fasolką szparagową i brokułem z akcentem sezamowym. Zielone warzywa są jednymi z najzdrowszych. Zawierają chlorofil, który wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i pozytywnie wpływa na czerwone krwinki.

Read More Read More