Sałatka z kaszą kuskus, kurczakiem i kalafiorem (fit)
Porcje
4porcje
Porcje
4porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kalafior umyj, podziel na mniejsze różyczki, wrzuć do garnka i zalej wrzącą wodą, dodaj 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego i sól. Gotuj 10 minut. Odcedź.
  2. Kaszę kuskus wsyp do miseczki i zalej wrzącą woda, tak aby nad powierzchnią znajdował się 1 cm wody. Przykryj. Po 5 minutach kaszka będzie gotowa. Rozdrobni ją widelcem.
  3. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dodaj sos sojowy i przyprawę do kurczaka. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego, wrzuć kurczaka i smaż do zarumienienia.
  4. Paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz na sicie. Oliwki pokrój w plasterki.
  5. W kubeczku wymieszaj składniki dressingu: oliwę, sok z cytryny, miód, pieprz ziołowy i cayenne. Dopraw solą.
  6. W misce wymieszaj kuskus, kalafior, kurczaka, paprykę, kukurydzę, oliwki oraz dressing. Sałatkę posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Pozostałe informacje

Sałatka z kaszą kuskus, kurczakiem i kalafiorem (fit)

Sałatka z kaszą kuskus, kurczakiem i kalafiorem (fit)