Dania: Przystawki

Pasztet z jajek i kaszy jaglanej

Pasztet z jajek i kaszy jaglanej

Pasztet z jajek i kaszy jaglanejWspaniały wegetariański pasztet z jajek, pieczarek i kaszy jaglanej. Idealny dodatek do pieczywa, jako przystawka na imprezy, święta. Delikatny i aromatyczny. Smakuje wyśmienicie! Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Pasztet z soczewicy, marchewki i cukinii

Pasztet z soczewicy, marchewki i cukinii

Pasztet z soczewicy, marchewki i cukiniiPyszny i bardzo zdrowy pasztet bazujący głównie na soczewicy, marchewce i cukinii. W dodatku jest dietetyczny, wegetariański, bez glutenu i bez laktozy. Delikatny i aromatyczny, nie kruszy się, można kłaść go na kanapkę albo serwować solo pokrojonego w kostkę razem z miską sałaty. Uwierzcie mi, smakuje wybornie! Takiego pasztetu nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Sałatka śledziowa z jajkiem i pieczonym burakiem

Sałatka śledziowa z jajkiem i pieczonym burakiem

Sałatka śledziowa z jajkiem i pieczonym burakiemPyszna i prosta w przygotowaniu sałatka. Śledź w towarzystwie pieczonych buraków i jajek, w koperkowym sosie majonezowo-jogurtowym. Do tego przepisu wyjątkowo użyłam buraki chioggia, które są trochę delikatniejsze i bardziej słodkie w smaku od zwykłych. Ale jeśli nie macie dostępu do tej odmiany, to z powodzeniem możecie wykorzystać buraki czerwone.

Read More Read More

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżem

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżem

Pasta kanapkowa wielowarzywna z ryżemTo jest jedna z moich ulubionych past do chleba! Zdrowa, wegetariańska, sporządzona z duszonych warzyw i ryżu.  Niezwykle aromatyczna, lekka i przepyszna. Bardzo prosta w przygotowaniu. Zapraszam do przepisu!

Read More Read More

Polędwiczka z pieca w cebuli i migdałach

Polędwiczka z pieca w cebuli i migdałach

Polędwiczka z pieca w cebuli i migdałachSoczysta i miękka polędwiczka w cebuli i migdałach to świetny dodatek do kanapek albo po prostu gorące danie obiadowe. Prosta w przygotowaniu i mało pracochłonna. Wystarczy jedynie odpowiednio wcześniej zamarynować mięso.

Read More Read More

Paszteciki z kapustą i prawdziwkami

Paszteciki z kapustą i prawdziwkami

Drożdżowe paszteciki z kapustą, grzybami, żurawiną i śliwkamiTe paszteciki są po prostu bajeczne! Ciasto jest niesamowicie delikatne i lekkie, a to dlatego, że upieczone tylko na samych żółtkach. Lubiane przez wszystkich, dorosłych i dzieci. To jest przepis, który musisz wypróbować. Do tych pasztecików wykorzystałam farsz z kapusty, prawdziwków, żurawiny i śliwki ale z każdym innym farszem będą smakować wyśmienicie. Sprawdzą się idealnie jako danie wigilijne, podawane razem z czerwonym barszczem. Świetne jako danie na imprezach, piknikach, nawet do luchnboxa. Serdecznie polecam!

Read More Read More

Kapusta z prawdziwkami, żurawiną i śliwkami

Kapusta z prawdziwkami, żurawiną i śliwkami

Farsz do pasztecików - kapusta z prawdziwkami, żurawiną i śliwkami

Powiem nieskromnie, że to najlepsza kapusta z grzybami jaką kiedykolwiek miałam przyjemność pałaszować. Jest idealna jako danie wigilijne – podawana w towarzystwie chleba. Rewelacyjnie sprawdza się jako farsz do pierogów czy pasztecików. Bardzo polecam, na pewno się nie zawiedziesz!

Read More Read More

Pieczone ziemniaki ze śledziem

Pieczone ziemniaki ze śledziem

Dziś przygotowałam dla Was wyjątkowo smakowite i wykwintne danie – pieczone ziemniaki ze śledziem. Jest to wspaniały pomysł na przyjęcia, jako przekąska, na kolacje i na święta, na wigilię. Tak podany śledź cieszy się zawsze wielkim wzięciem. Bardzo polecam. Spróbuj, na pewno nie pożałujesz!

Read More Read More

Korzenne śledzie z bakaliami

Korzenne śledzie z bakaliami

Korzenne sledzie z bakaliami

Bakalie i przyprawy korzenne to podstawa świątecznych deserów ale nie tylko. Rewelacyjnie potrafią podkreślić smak śledzia, który jest obowiązkową pozycją na wigilijnym stole. Korzenne śledzie z bakaliami są szybkie i proste w przygotowaniu a do tego przepięknie pachną. Obiecuję, że w kuchni poczujecie święta :)Możesz je przygotować kilka dni wcześniej ale zrobione na min. 1 godzinę przed kolacją wigilijną również będą smakować wybornie. Wypróbuj koniecznie i daj znać w komentarzach jak smakowały.

Read More Read More